Yoga som 'metode'...

Yoga som 'metode'...

Egentlig bryder jeg mig slet ikke om ordet 'metode' ifht. yoga og det må helt sikkert også gerne læses i overført betydning. Indlægget her handler om hvorfor yogaen har fået så stor betydning i mit liv. At sige at yogaen betyder alt, er ret stort ord men på en eller anden måde ligger der noget sandhed i det lille ord 'alt'.

Jeg tror at de fleste af os søger et godt liv. Et godt liv kan være svært at definere og der findes sikkert lige så mange definitioner som mennesker??? men det er nok ikke helt forkert antaget at de fleste mennesker søger en vis grad af glæde og lykke i deres liv. I denne søgen bevidst eller ubevidst sker der bare tit det, der set med mine øjne er en misforståelse, at vi søger udenfor os selv. 
Min definition af et godt liv er et liv hvor jeg er i samklang med min inderste kerne. At jeg har kontakt til mere end mit personlige selv eller ihvertfald , at jeg kan tage kontakt. Det giver mig mulighed for at navigere bedre i mit liv. At bevæge mig på min lyse vej.... wauu... Ja det er store ord, men noget alle har mulighed for. Noget der måske i virkeligheden er mere naturligt end vi umiddelbart tror???? vi skal 'bare' gøre lidt arbejde :)  ' No mud no Lotus flower '....det lyder så nemt. Det er det ikke altid. Ærligt kan det faktisk kræve ret meget arbejde og bliver man nogensinde færdig??.., men det er det hele værd.
Det giver mig et bedre liv. Det bliver nemmere at træffe valg og skelne, at være en god udgave af sig selv, at holde kroppen sund og stærk, at holde stress og pres på afstand, at være energifyldt, at være i balance, at sove godt og meget mere....

Yoga er langt mere end fysiske stillinger, som egentlig bare er en lille del af yogafilosofien. De fysiske stillinger er efter min mening en skøn 'bivirkning' :) Jeg bruger de fysiske stillinger til at arbejde mig ind i kroppen. Til at komme ind og mærke min krop og mit indrelandskab. Det i kombination med åndedrætsøvelser, meditation og forsøg på at have en adfærd ud fra et venligt/kærligt sted i mig. Der er intet frelst i det.

Jeg har dage hvor jeg næsten ikke kan tage mig sammen til at få gjort min yogapraksis og dage hvor jeg slet ikke får det gjort. De dage hvor jeg ikke har fået lavet yoga ( asanas/stillinger) har min krop ikke den samme vitalitet. Går der flere dage hvor jeg ikke får lavet yoga mærkes det med det samme. Jeg føler ikke styrken i kroppen på samme måde og jeg begynder at føle mig spændt her og der, måske noget ømhed. Energien er lavere, mit humør kan påvirkes og jeg må overvinde den del af mig der har lyst til at springe over.
Når jeg har overvundet mine oversprings forklaringer/tanker og retfærdigøren omkring hvorfor jeg ikke behøver at lave yoga, og så gør det alligevel, kan jeg gang på gang overraskes over hvor stor virkning  yogaen har. Så lover jeg mig selv at det aldrig skal ske igen...at jeg springer over;) 

Yoga er en fantastik måde  at gøre sit liv bedre...på så mange plan. Jeg går ind for det gode liv:)

Derfor kan det måske være en hån mod yogaen at kalde det en 'metode', når nu den er så fin <3.
Derfor er der en grad af sandhed i det lille ord 'alt' ifht. yogaens betydning for mig. Derfor brænder jeg for at guide dig i mine yogaklasser <3 

Hvad betyder yoga i dit liv?...bliver du også 'overtalt' til at springe over nogen gange?...og hvad oplever du når du så igen laver din yoga?....Namasté
Bethina
B-yoga